Wednesday, 7 February 2018

Petua Kulit Cantik Dan Awet Muda Dengan Selamat Dan Semulajadi

Petua Kulit Cantik Dan Awet Muda Dengan Selamat Dan Semulajadi | Tiada siapa yang inginkan kulit yang kusam dan nampak tua daripada usia. Terutama para wanita yang sentiasa mendambakan pujian mengenai kecantikan diri. Apalagi memiliki kulit yang berjerawat dan berjeragat. Ia merupakan mimpi ngeri bagi setiap insan.


Terdapat pelbagai punca masalah kulit terutama kulit berjerawat.
Antaranya

1- Masalah Hormon
✔ pada usia meningkat remaja, kelenjar Sebaceous akan mengembang dan mengeluarkan lebih banyak sebum dibawah pengaruh hormon yang dipanggil sebagai hormon androgen. Oleh itu, lebih ramai kita lihat wanita yang mempunyai masalah jerawat lebih ramai terdiri daripada kalangan remaja perempuan dan diawal dewasa.

2- Masalah Jangkitan Kuman/Bakteria
✔ Bakteria Propionibacterium acnes biasanya ditemui dalam sel kulit. Bakteria ini menjadikan sebum dan sel mati pada permukaan kulit sebagai sumber makanannya. Oleh itu, orang yang mempunyai masalah jerawat biasanya mempunyai lebih banyak bakteria pada kulit mereka. Jadi, berhati-hati jika memegang muka atau jerawat kerana boleh memindahkan bakteria ke bahagian lain.

3- Pengambilan Makanan
✔ Diet pemakanan kita mempunyai kesan secara langsung terhadap insulin dalam badan. Maka ia mempengaruhi hormon-hormon lain dalam tubuh badan termasuk hormon androgen. Secara tidak langsung, diet pemakanan menyumbang kepada faktor kulit bermasalah.

4- Penggunaan Kosmetik dan Alat Solek
✔ Kerap menggunakan alat solek dan kosmetik pada wajah tetapi tidak dibersihkan dengan baik akan mendorong kepada penyebab kulit bermasalah. Alat solek yang tidak dibersihkan dengan baik akan menyumbatkan liang pori dan menjadikan kulit meradang dan tumbuh jerawat. Maka, pilihkan alat solek dan kosmetik yang berasaskan bahan semulajadi untuk kulit lebih sihat.Jadi, untuk memastikan kulit sentiasa sihat, boleh ikuti tip-tip ini :

1. Penjagaan muka yang rapi. Jaga kelembaban kulit supaya selalu terhidrasi. Kulit yang lembab menjadi salah satu ciri kulit sihat dan awet muda. Untuk mendapatkan kelembaban kulit, perkara pertama yang harus diamalkan adalah pengambilan air kosong yang mencukupi. Pengambilan air kosong disertai dengan vitamin yang membantu mengekalkan kelembaban akan memberi impak yang lebih menakjubkan. Antara vitamin yang disarankan untuk kulit adalah Vitamin E, Vitamin C dan Vitamin B.

Shaklee mempunyai set lengkap untuk kulit yang membekalkan vitamin E,C dan B.

Vita-E Complex membantu dalam melembabkan kulit, memudarkan jerawat sekaligus melambatkan penuaan. Antioksidan yang tinggi dalam kandungan vitamin E membantu melambatkan penuaan bagi sesiapa yang mengamalnya.

Sustained Release Vita-C Plus berperanan dalam membantu pembentukan kolagen. Vita-C membantu merangsang semula kolagen dalam badan sekaligus membantu mencerahkan kulit.

B-Complex Asid Folic membantu melancarkan darah dalam badan. Pengaliran darah yang baik mampu membekalkan oksigen ke setiap bahagian tubuh badan. Ia mengelakkan muka kelihatan pucat dan kusam.

2. Elakkan terdedah kepada matahari dalam jangka masa yang lama. Bila berada di bawah matahari, amalkan penggunaan sunblock bagi melawan efek yang disebabkan oleh cahaya matahari. Protien dan melanin merupakan kompenan penting dalam melindungi kulit. Ia melindungi daripada sinaran UV yang boleh membahaya kan kulit jika terdedah terlalu lama. UV boleh menyebabkan kulit kita kelihatan lebih matang dan tua daripada usia, menggelapka kulit dan berisiko mendapat kanser kulit.

3. Tingkatkan pengambilan vitamin C. Satu kajian yang diterbitkan dalam Amerika Journal Of Nutrition mendapati wanita berumur 40 tahun keatas dengan pengambilan Vitamin C yang tinggi dalan diet mereka kurang cenderung untuk mempunyai kedutan daripada mereka yang mengambil vitamin C pada tahap yang lebih rendah. Vitamin C penting untuk pembentukan kolagen. Tanpanya asid amino tidak dapat dihubungkan dengan pembentukan protien. Skincare yang mengandungi vitamin C juga digalakkan pemulihaan kolagen. Bermula usia 25 tahun, kolagen dalam badan akan berkurangan. Jadi untuk tampil awet muda sentiasa, mulakan pengambilan makanan atau minuman yang mempunyai kolagen. Kolagen yang berkurangan mengakibatkan pembentukan kedut-kedut pada kulit dan pigmentasi.

Shaklee juga turut mengeluarkan produk yang berasaskan kolagen. Produk tersebut tentu sekali Shaklee Collagen Powder.Shaklee Collagen Powder menyediakan kepada anda 4,000mg Kolagen proprietari RSS ( Sisik Ikan Merah). Kolagen yang dipilih dengan teliti yang diekstrak daripada sisik ikan Merah. Kolagen ini bermanfaat kepada kulit seperti menjadikan kulit lebih tegang, elastik dan gebun mengurangkan liang pori, kedutan dan garis halus, merangsang kulit lebih cerah dan licin.

4. Jauhi daripada pengambilan makanan segera (junk food). Wanita Japan terutamanya amat menghindari pengambilan makanan junk food. Ini kerana Junk Food biasanya disajikan dengan segera dab menggunakan bahan-bahan segera. Sebagai gantian kepada junk food, wanita japan lebih kepada pengambilan makanan berkhasiat seperti sayur-sayuran, buah-buahan dan makanan mentah. Bagi mereka, makanan mentah memiliki vitamin dan nutrisi yang penuh kerana belom diolah. Oleh sebab itu, ramai wanita Japan tampak lebih muda daripada usia.

5. Menggunakan produk rawatan kulit agar tampak lebih muda. Wanita khususnya memang mendambakan kecantikan dan awet muda. Mereka sememangnya memerhati kesihatan fizikal. Mereka umumnya mengunakan krim yang memiliki kandungan pemutih supaya warna kulit yang tidak sekata nampak lebih rata. Jadi penggunaan produk rawatan kulit yang tepat mampu mengembalikan keremajaan kulit.

Shaklee juga turut mengeluarkan produk skincare terbaru yang bakal menjadi viral pada bulan March ini. Ini kerana Skincare shaklee ini menjaminkan 100% selamat dan dikaji selama 8 tahun sebelum dikeluarkan dipasaran.


Youth Shaklee adalah skincare yang dijamin bebas daripada 2500 bahan kimia merbahaya. Ia juga 100% ujian klinikal yang berjaya menjadikan kulit lebih muda dan sihat. 2/3 daripada mereka yang diuji menjadikan kulit 10 tahun lebih muda. Youth Shaklee juga kaya dengan anti aging nutrisi.

Testimoni Youth
Youth tanpa keraguan. Tunggukan kemunculan nya March 2018 ini.

Ingin mendapatkan maklumat lebih lanjut. Hubungi @ Wasap saya. 0146828274.

0 comments:

Post a Comment