Saturday, 24 March 2018

Sebab Kenapa Perlu Ambil Kolagen Sebagai Makanan Tambahan Seharian

Sebab Kenapa Perlu Ambil Kolagen Sebagai Makanan Tambahan Seharian |  Umum mengetahui bahawa kolagen memberi banyak manfaat untuk kesihatan terutamanya kulit. Mentaliti rakyat berpendapat bahawa kolagen merupakan suatu yang dapat meremajakan kulit atau lebih dikenali sebagai anti-kedut atau apa-apa sahaja yang berkaitan dengan kulit.

NAMUN! Ramai yang tidak mengetahui bahawa kolagen merupakan elemen asas dalam keseluruhan tubuh badan. 30% tubuh badan kita terdiri daripada protien, manakala 90% daripada 30%  itu adalah kolagen. Nampak tak betapa pentingnya kolagen untuk tubuh badan kita.

Jadi sekarang kita ketengahkan mengapa pentingnya kita maintainkan level kolagen yang optimum dalam badan.

🔷 KOLAGEN DALAM BADAN AKAN MUSNAH SETIAP HARI
 Secara semulajadinya, kolagen dapat dihasilkan dengan sendirinya. Namun disebabkan beberapa faktor seperti, pencemaran alam sekitar, penggunaan bahan kimia, terdedah kepada sinaran matahari, peningkatan gula dalam darah dan banyak lagi faktor lain menyebabkan kolagen dalam badan musnah sedikit demi sedikit. 

Faktor peningkatan usia juga mempengaruhi. Menurut Assistant Professor Dermatology dari University Of Pittsburgh dan Pengarah Cosmetic Surgery And Skin Health Centre, selepas umur 20tahun, badan akan menghasilkan 1% lebih kurang kolagen daripada sebelumnya.🔷 PELBAGAI BAHAGIAN BADAN BERGANTUNG KEPADA KOLAGEN
 Bahagian badan yang bergantung kepada kolager terdiri daripada : - Otot, Rambut, Kuku, Ligamen, Tulang, Saluran Darah, Jantung, Saluran Penghadaman, Hempedu, Kulit dan Kornea.

Jadi nampak tak bertapa pentingnya kolagen untuk badan. Kolagen membentuk bahan asas kepada otot dan memainkan peranan penting daam menyokong otot yang sihat. Kolagen ka6a dengan amino asid yang pentinh untuk membekalkan sokongan dan elastisiti bagi menghubungkan tisu - tisu seperti cartilage, tulang, ligamen dan tendon. 

Sifat antioksida kolagen membantu melawan radikal bebas yang menjadi punca kepada rambut memutih dan gugur, kuku yang bergerigi dan rapuh. Kandungan kolagen yang mencukupi membantu penyerapan protien yang baik hingga ke akar rambut dan kuku. 

🔷 KOLAGEN MERUPAKAN BAHAN UTAMA UNTUK KULIT YANG LEBIH MUDA
 Terdedah kepada faktor-faktor tertentu termasuk faktor usia, ketegangan dan elastisiti kulit akan berkurangan sekaligus menjadikan kulit semakin kendur dan kedut. Jadi pengambilan kolagen yang mencukupilahbyang menyumbang kepada sel kita untuk mengekalkan elastisiti dan memastikan ikatan bahagian dalaman dan luaran kulit kita kekal kuat.

KELEBIHAN KOLAGEN SHAKLEE " Shaklee Collagen Powder"

🌹 Menyediakan 4,000mg Kolagen proprietari RSS (Sisik Ikan Merah) iaitu kolagen yang dipilih dengan teliti yang diekstrak daripada sisik Ikan Merah.

🌹 Mengandungi 7 ramuan Utama iaitu Ekstrak Biji Camellia Japonica, Ekstrak Pfaffia, ekstrak Kerang-kerangan, Laktobasilus Adidofilus, Vitamin C, Vitamin B2 dan B6.

🌹 Anti-Penuaan. Pengambilan shaklee Collagen Powder membantu menghilangkan garisan halus dan kedutan.sekaligus mengecilan liang pori. Menjadikan kulit lebih anjal, lembut dan tegang.

🌹 Membantu pergerakkan tubuh badan yang lebih lancar kerana dengan pengambilan Shaklee Collagen Powder memgembalikan kesihatan sendi dan tulang.

🌹 Mengembalikan kesihatan rambut dan kuku. Menjadikan rambut dan kuku lebih subur, tidak gugur dan bercabang.DAPATKAN KOLAGEN TERBAIK DARI SHAKLEE

TESTIMONIAPA KELEBIHAN BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE?

  • Tentu sekali mendapat diskaun 15-20% untuk setiap satu produk.
  • Terdapat sistem tersendiri di www.shaklee2u.com.my
  • Berpeluang mendapat bonus bulanan.
  • Free trip dalam dan di luar negara.
  • Dapat Bonus Car Achiever. 
Tunggu apa lagi? Peluang di depan mata untuk membantu menaik tarafkan kehidupan masing-masing.

Ingin mendapatkan produk shaklee dan consultant free, boleh terus hubungi saya di 0146828274 atau klik link di bawah sekarang 

BELI SEKARANG

0 comments:

Post a Comment