Monday, 9 April 2018

Cara Hilangkan Jerawat Dan Memiliki Kulit Gebu Setelah Breakout

Cara Hilangkan Jerawat Dan Memiliki Kulit Gebu Setelah Breakout| Jerawat mahupun jeragat merupakan musuh ketat bagi sesiapapun yang mementingkan penampilan terutamanya kaum wanita yang sentiasa mendambakan kecantikan.

Namun kini ia bukan jadi suatu masalah besar kerana lambakan produk kecantikan seperti cendawan tumbuh selepas hujan. Tetapi harus berhati-hati dalam membuat pemilihan produk kerana mungkin akan lebih memudaratkan daripada menyembuhkan.

Semak cara pemilihan produk penjagaan muka di sini : CARA PEMILIHAN PRODUK

Bila timbulnya masalah kulit seperti ini, kita semestinya akan mencuba pelbagai cara untuk mengembalikan semula kecantikan kulit. Ia normal bagi setiap manusia untuk mengalami masalah jerawat terutama wanita. Namun amat jelek dipandang jika dibiarkan tanpa mencuba untuk merawat.

Di sini, saya kongsikan beberapa tip penting untuk pulihkan kulit dari "breakout" dan menjadikan kulit kembali gebu dan sihat.

🌹 Pertama sekali perkara yang dilakukan adalah STOP menggunakan apa-apa produk pada kulit muka. Ia penting bagi menuetralkan semula ph kulit muka. Alteast dalam sebulan hingga 3 bulan.

🌹 Gunakan kunyit hidup yang telah ditumbuk halus sebagai masker. Parut atau tumbuk kunyit bersama sedikit beras yang sudah dicuci. Kemudian jadikan sebagai masker. Guna sekurang-kurangnya 3 hari seminggu sebelum tidur. Ia bagus untuk jerawat, jeragat mahupun untuk mencerahkan wajah. Ia bertindak mengurangkan sebum, dan menghapuskan bakteria pada lapisan kulit wajah yang menyebabkan jerawat mahupun jeragat.


🌹 Lakukan pengewapan muka atleast 3 kali seminggu. Aktiviti ini bagus untuk menggalakkan pengeluaran peluh dan membersih liang roma dengan lebih mendalam. Selain menyeimbangkan pH kulit, ia membantu menggalakkan perkumuhan dan pembuangan bahan toksin pada kulit.


🌹 Rawat muka dengan ais. Ais bukan sahaja mampu menyejukan air minuman, tapi ternyata mampu membantu dalam menyembuhkan kulit muka yang breakout. Menggosok ketulan ais pada wajah yang berjerawat membantu mengurangkan kebengkakan atau keradangan pada jerawat tersebut sekaligus mengurangkan kemerahan pada wajah. Selain itu, ais membantu mengecilkan liang pori yang terbuka. Liang pori yang terbuka dan terdedah pada persekitaran menyebabkan ia mudah menyekat kotoran pada kulit muka. Jadi ais yang digosokkan pada wajah mampu mengecilkan liang pori muka.


Namun, sebelum ikhtiar untuk memulihkan, adalah elok untuk mengenalpasti punca terjadinya masalah jerawat pada wajah.

Semak PUNCA MASALAH KULIT

Bagaimana pula mengembalikan kecantikan kulit hanya dengan Shaklee?

Ini antara produk yang membantu mencantikkan kulit.Skincare shaklee yang sangat membantu dalam apa jua jenis masalah kulit muka, tentu sekali produk Youth yang berhantu ini. Why? Tentu sekali kerana ia mampu mengembalikan 10 tahun lebih muda kepada kulit sesiapa pun yang menggunanya. Pelancaran pada bulan 3 yang lepas mendapat sambutan keras dari penduduk Malaysia! Yes. Youth merupakan produk 100% semulajadi dan 100% diyakini berkesan. Tak percaya? Korek-korek lah testimoni ini ok 😉


Youth skincare tentu sekali merupakan rangkaian produk penjagaan muka yang 100% dijamin bebas daripada 2500 jenis bahan kimia merbahaya seperti hydroquinone, mercury, parabens dan phtalates.
Seperti yang disebut di atas tadi, ujian klinikal telah dijalankan terhadap pengguna youth mendapati 2/3 daripada pengguna nampak 10tahun lebih muda daripada usia. Ini kerana semua produk youth mengandungi khasiat anti-aging.
Youth juga bebas daripada 1500 bahan tercemar dan terbukti berjaya :
🌹 memudarkan segala tompok jeragat hanya seawal 21 hari
🌹 mengeringkan jerawat yang bernanah dan jerawat batu seawal 7 hari
🌹 mengembalikan keremajaan kulit dengan mengurangkan kedutan pada mata dan tepi bibir seawal 21 hari
🌹 mengurangkan bekas parut belubang seawal 7 hari.

Tiada keraguaan. Laku keras !

BUT. Untuk mendapat kecantikan dan keserian pada luaran. Tentu sekali ada amalan dalaman untuk menzahirkan kejelitaan yang sebenarnya.

Tak lain dan tak bukan, tentu sekali mengamalkan set kecantikan shaklee lebih menyerlahkan lagi kecantikan pada luaran. Bukan hanya cantik, tetapi sihat dan bertenaga walaupun pada usia senja.


B-Complex , Vita C, Vita E dan GLA Complex tidak asing lagi dalam mencantikkan kulit disamping memperbaiki dalaman.

B-Complex bertindak sebagai penenang. Ia adalah anti stress. Bahkan mengamalkan Bcomplex membantu melancarkan peredaran darah ke seluruh badan kerana ia bertindak menstabilkan urat saraf. Peredaran darah yang baik membantu membekalkan oksigen kepada seluruh organ dalaman badan.

Vita-C pula mengalakkan pembentukan kolagen yang penting untuk kesihatan dan mencantikan kulit. Ia bertindak untuk memelihara kelenjar daripada rosak dan mempercepatkan proses penyembuhan luka. Vita C tinggi anti oksida nya jadi ia membantu dalam meremajakan kulit dan mencegah sel terdedah kepada radikal bebas.

Vita - E terkenal dengan memudarkan parut-parut pada kulit. Ia mengandungi 400 i.u vitamin E berserta selenium dan anti-aging. Ia melambatkan penuaan dan menjadikan kulit lebih berseri dan tekstur kulit menjadi lebih cantik.

GLA Complex pula bertindak menstabilkan hormon dalam badan. Ia amat sesuai bagi masalah kulit kronik seperti jerawat batu, jeragat, parut jerawat yang berlubang dan tona kulit tidak sekata. Jika anda semak semula antara punca kulit bermasalah adalah disebabkan hormon. Jadi pengambilan GLA juga penting bukan sekadar untuk membaiki kitaran period atau apa pun masalah wanita, tetapi membantu dalam mengembalikan kecantikan kulit dan menjadikan wajah lebih berseri.

NAMUN, untuk lebih superb.. Jangan lupa 3 lagi produk terbaik untuk kulit. Ia tentu sekali VIVIX , SHAKLEE COLLAGEN POWDER dan ESP.

Gabungan ini akan memberikan kesan yang lebih mantap dan Da Bom!


Yes. Ketiga-tiga produk ini mempercepatkan lagi proses pemulihan kulit yang bermasalah.

Vivix mempunyai sifat anti oksidan yang sangat berkualiti di dunia. Ia menjadikannya sangat special dalam membantu merawat kulit kronik. Sifat anti oksidannya membantu dalam meneutralkan segala kesan tindak balas pada serangan seperti hormon tidak stabil, bakteria sinaran uv dan lain-lain pumca kepada masalah kulit. Sifatnya yang anti oksidan juga membantu menghalang timbunan radikal bebas pada kulit dimana radikal bebas adalah sel yang rosak.

Shaklee Collagen Powder mengandungi 4000mg kolagen daripada sisik ikan merah iaitu merupakan kolagen tulen yang bermutu tinggi. Ia mudah diserap oleh badan. Collagen Powder ini 100% membantu menjadikan kulit lebih muda dan membekalkan kolagen kepada badan. Ia penting kerana saban waktu kolagen dalam badan semakin menurun. Collagen Powder ini terbukti melembap dan melembutkan kulit sekaligus memgurangkan kedutan.

ESP merupakan sumber protein. Dan protein amat penting dalam pembentukan sel sihat. Makanan sel adalah protein. Jadi untuk mendapatkan kulit yang sihat haruslah memiliki sel-sel yang sihat. Pengambilan ESP membantu menjadikan kulit lebih berseri dan menberikan tona kulit yang sekata. Ia turut membantu dalam memudarkan parut jerawat.

Jadi apa tunggu lagi. Taknak ke cantik pada perayaan akan datang?

Di sini saya jamukan dengan testimoni.Jum dapatkan consultant dari saya 😉

0146828274

0 comments:

Post a Comment